__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"13aa7":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"13aa7":{"val":"var(--tcb-tpl-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"13aa7":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Current Progress
Current Progress
Current Progress
Burse

Sari la ce te intersează

  Burse  

Ca student la Universitatea Tehnică, poți beneficia de mai multe tipuri de burse: de performanţă, de merit, de ajutor social și burse speciale. Acestea, indiferent de categorie, se acordă pe o durată de șase luni.


Bursele pentru stimularea performanței se împart în două categorii. Bursele de performanță academică se acordă, începând cu anul II de studiu, studenților care au obținut cele mai mari medii (nu mai puțin de 9,00) în anul (ulterior, semestrul) precedent. Bursele de performanță științifică se atribuie prin concurs organizat de universitate, condițiile și criteriile de concurs fiind stabilite de către Consiliul de Administrație.


Burse de merit

Bursele de merit sunt acordate începând cu semestrul al II-lea al primului an de studiu, după atribuirea burselor de performanţă academică şi sociale, în ordinea descrescătoare a mediei generale (nu mai puţin de 7,00) obţinute de către studenţi în anul universitar precedent, respectiv semestrul I. 

Burse sociale

Bursele sociale au ca beneficiari: studenții orfani, bolnavi, care se află în atenția unităților medicale sau a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.

Burse speciale

Bursele speciale se acordă studenților care au obținut performanțe cultural-artistice deosebite, au obţinut performanţe sportive deosebite sau pentru implicarea în activităţi extracurriculare şi de voluntariat. Acestea se mai pot acorda și în alte situații stabilite de Universitate.

  Erasmus  

Pe lângă acestea, o oportunitate foarte cool este dată de bursele Erasmus. Dacă îți dorești să călătorești, să studiezi în altă țară și să-ți faci prieteni noi, atunci Erasmus ți se potrivește! Acesta este un program prin intermediul căruia poți studia în străinătate pe o perioadă determinată de timp între 3 și 12 luni, în care vei avea șansa de a vizita locuri noi și a cunoaște alte culturi.


Cea mai bună parte este că nu trebuie să plătești taxe de înscriere sau de studii universităţii gazdă, studiile efectuate pe parcursul programului vor fi echivalate și luate în calcul la obținerea diplomei și, mai ales, beneficiezi de o bursă din partea UE pentru a acoperi costurile de cazare și transport


UTCN are acorduri cu universități din toată Europa, astfel tu trebuie doar să cauți ce ți se potrivește și, dacă vrei să aflii mai multe detalii, poți accesa codul QR pentru a vedea ce condiții trebuie îndeplinite pentru acordarea acestei burse.