__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"13aa7":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"13aa7":{"val":"var(--tcb-tpl-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"13aa7":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Current Progress
Current Progress
Current Progress
învățat + Resurse

Sari unde te intersează

Resurese pentru învățare

Uneori nici ce e îndeajuns nu e destul, așa că ți-am pregătit o serie de resurse de învățare gratuite care ne-au ajutat și pe noi să ne clarificăm unele noțiuni.

Khan Academy

Este o sursă gratuită care pune la dispoziție lecții despre orice are legătură cu matematica, fizica sau chimia

TrevTutor (YouTube)

Este un canal de Youtube care acoperă câteva materii din facultate, precum algebra liniară, matematicile speciale și analiza matematică.

Exercism

Un ajutor pentru a te pregăti mai bine pe partea de programare. Pe această platformă poți rezolva probleme în ce limbaj îți dorești și la care primești feedback de la oameni care deja lucrează în domeniu și care te pot ghida spre o abordare mai bună în rezolvare, abordare pe care o vei folosi și după ce te vei angaja.

W3Schools

O platformă care se concentrează foarte mult pe limbaje folosite în Web Development și care îți oferă nenumărate exemple.

MIT OPENCOURSEWARE

MIT a pus la dispoziție toate cursurile predate în cadrul acestei universități care cuprind videoclipuri cu teoria predată, dar și cu exerciții rezolvate. Subiectele abordate sunt multiple și este foarte folositor pentru dezvoltarea în domeniul tehnic, rămânând doar tu să găsești cursul care te interesează.

Open Learn from the Open University

Dacă încă nu ai habar ce arie ți se potrivește cel mai bine, poți explora cursurile oferite de Open University. Fie vorba de economie, antreprenoriat, metode de învățare, programare, artă sau istorie, ai șansa să găsești cursul potrivit pentru tine și pe care îl poți parcurge gratuit.

Control System Lectures by Brian Douglas

Cuprinde lecții fain explicate și care pot ajuta foarte mult studenții de la secția de Automatică.

Open Learning Initiative

O platformă de cursuri deschise către public, multe dintre ele gratuite, destinată studenților.

Microsoft Virtual Academy

Conține cursuri și programe de training gratuite specifice Industriei IT.


Cum sa înveți?

Dacă știi ce să înveți, cum înveți?
Te sfătuim să încerci mai multe metode pentru a-ți putea da seama ce funcționează cel mai bine pentru tine, dar poți porni de la următoarele idei.


Există persoane care se descurcă să învețe în grup. Ajutați-vă între voi. Cel mai bine înțelegi un concept atunci când îl poți explica și altcuiva. Dacă nu ești o astfel de persoană, învățatul în cameră ar putea să nu fie cea mai bună opțiune - e destul de tentant să începi să stai la povești cu colegii și să uiți când au trecut trei ore. În cazul ăsta, îți recomandăm să folosești căști, să înveți în sala de lectură sau ambele deodată.


Știai că...? 

Piramida învățării, concepută de Institutul NTL pentru Știință Comportamentală Aplicată, ne spune că unele metode de învățare sunt mai eficiente decât altele și că e bine să le variezi pentru a reține informația în profunzime. Astfel, reții:

Folosește-te de culori pentru a sublinia și evidenția informațiile pe care le-ai înțeles mai bine, cele care ți se par importante și pe cele care îți sunt neclare.


eastă metodă poți să identifici cu ușurință lucrurile pe care deja le-ai înțeles, respectiv neclaritățile tale atunci când recitești acea materie și vei ști pe ce să insiști.


Știai că...? 

Dacă ești în criză de timp, te va ajuta mult să rezolvi exercițiile făcute la seminar, unde au fost tratate cele mai importante tipuri de probleme. Exersează și încearcă să înțelegi teoria din spate. Totuși, noi îți recomandăm să te uiți peste ele și în timpul semestrului - dacă nu o faci superficial, te va ajuta în sesiune mai mult decât îți dai seama.


Recompensează-te! Fă pauze și ajută-ți puțin nivelul de motivație prin a te recompensa cu o gustare sau o ieșire în oraș după un examen greu sau o zi întreagă de învățat.


E important și să dormi destul pentru ca informația să se sedimenteze, așadar nu e cea mai bună idee să faci nopți albe înaintea unui examen.


În final, dacă ar fi să reții un singur lucru, să fie acesta: valoarea ta ca persoană nu are legătură cu cât de productiv ești într-o zi. Ai răbdare cu tine și nu uita să faci ceva pentru tine printre atâtea ore de studiu. Spor la învățat!

Cladiri de interes

Sediu BEST

Rectorat UTCN

Bibliotecă UTCN

Biblioteca Centrală Universitară 

Campus + Cantină Observator

Campus + Cantină Mărăsti

Facultatea de Arhitectură

Facultatea de AC, ETTI, IE, Construcții

Facultatea de Mecanică

Facultatea de Instalații

Jumping House

The Dungeon

Adrenalin Park

Student Travel

Centrala de Escaladă

Apropo Bistro