Procesul de învățare constituie cea mai importantă parte din viața unui student, deoarece cu toții venim în acest scop, de a acumula cunoștințe. Deoarece fiecare persoană are propriul său stil, ți-am pregătit o listă de metode pentru a-ți eficientiza la maxim procesul de descoperire

Color coding rule  

Folosește-te de culori pentru a sublinia și evidenția informațiile pe care le-ai înțeles mai ușor, informațiile care ți se par importante, și informațiile care îți sunt neclare. Cu această metodă poți reuși să identifici cu ușurință claritățile și neclaritățile tale odată ce recitești acea materie. Încearcă să citești de mai multe ori materialul de studiu înainte de a folosi această metodă pentru un aspect mai organizat.

Studiul împreună cu un prieten  

Ce poate fi mai plăcut decât să lucrezi împreună cu un prieten/coleg? Vă puteți ajuta reciproc sau poți ajuta tu persoana respectivă, ceea ce te face să exersezi și să-ți fixezi mult mai bine informațiile pe care deja le știi.

Citește de mult mai multe ori informația

Apoi închide cartea și rescrie ceea ce-ți amintești și încearcă să găsești logica din spate! Ajută să vorbești cu voce tare câteodată ca să-ți dai seama de unele lucruri. Acest proces de citire repetitivă te poate ajuta să-ți îmbunătățești memoria și te obligă să treci de mai multe ori prin același lucru, oferindu-ți posibilitatea de a vedea cât de bine ai înțeles totul.

Fă mai multe exerciții și explică fiecare pas din rezolvare!

Dacă o problemă nu a ieșit din prima, nu este dezastru. Rezolv-o ori de câte ori ai nevoie ca să înțelegi de ce trebuie abordată problema astfel și explică (fie prin scris, fie cu voce tare) pasul în care te afli, de ce îl aplici pe acela. Vei reuși să-ți îmbunătățești abilitățile de explicare atât pentru tine, dar și pentru alții care-ți vor cere ajutorul. Încearcă să simplifici materia cât de mult poți prin explicații și așa vei vedea cât ai înțeles.

Rezolvă din nou exercițiile făcute la seminar!

Aceasta metodă iți este de foarte mare folos mai ales când ești în criză de timp. Dacă refaci problemele discutate la ore cu siguranță o să înțelegi logica și pașii din spatele fiecărui tip de problema, reușind sa găsești o legatura dintre teoria predată și probleme.

ȘTIAȚI CĂ...?

  • Alimentele precum: peștele, cafeaua, afinele, curcuma, portocalele și ceaiul verde stimulează creierul și memoria.