Aici ți-am pregătit câteva rețete pentru a-ți ușura viața la cămin.

În cazul în care decizi să stai la cămin, subcapitolul acesta e pentru tine! Vestea bună este că vei avea o experiență de neuitat în cămin, având cu cine să te distrezi, de unde să ceri ajutor, și desigur, vei crea legături strânse cu colegii tăi. Însă nu uita că totul depinde de tine și de respectarea unor reguli de variază:

Decideți un program în care să vă organizați task-urile comune!

Fiind 4 oameni într-o cameră, vor apărea discuții în privința stadiului în care se află camera: cine duce gunoiul sau cine spală vasele după o masă comună. O idee bună este aceea de a face pe rând curățenie, de a spăla vasele și de a duce gunoiul, totul ținând de organizarea voastră ca și colegi.

Decideți un program în care să vă organizați task-urile comune!

Fiind 4 oameni într-o cameră, vor apărea discuții în privința stadiului în care se află camera: cine duce gunoiul sau cine spală vasele după o masă comună. O idee bună este aceea de a face pe rând curățenie, de a spăla vasele și de a duce gunoiul, totul ținând de organizarea voastră ca și colegi.

Nu îți deranja colegii!

Cel mai probabil veți avea un orar sau un stil de viață diferit. Unii dorm la amiază, alții merg în cluburi, alții merg la toate cursurile, alții învață noaptea, iar alții se uită la seriale până dimineața. Nu abuza de înțelegerea colegilor și încearcă să faci toate lucrurile cu măsură!

Dacă gătești în bucătăria căminului, ai grijă să cureți după tine!

Știm că uneori e mai greu să cureți decât să gătești, dar acesta nu e motiv să îi încurci pe alții.

Nu lua multe lucruri în cămin!

Spațiul poate fi o problemă, așadar ia inițial doar strictul necesar și vezi cum merge treaba.

Fii pe fază dacă sunt studenți care-și vând frigiderul!

Poate un cuptor cu microunde sau un aparat de cafea mai aduce cineva, dar pentru un frigider s-ar putea să fie nevoie să puneți toți bani. Fii cu ochii în patru de la începutul anului!

Învață în sala de lectură!

Dacă vrei să înveți, e mai sigur să mergi acolo. Dacă mai sunt colegi în cameră, este aproape imposibil să nu stai de vorbă cu ei, deci mai mult te prefaci că înveți decât să înveți de fapt.

Programarea la mașina de spălat e sfântă!

Ai grijă să nu uiți de ea. Sau dacă ai noroc și găsești un coleg binevoitor care nu stă în cămin, spală ocazional la el.

Ține-ți legitimația de cămin aproape!

Fiecare cămin are propriul său gardian care îți poate cere sau nu legitimația când te-ntorci în cămin, așa că păstreaz-o mereu cu tine dacă ieși, chiar și când duci gunoiul!

Nu îți rezuma viața doar la facultate și cămin!

Trecerea la facultate poate fi dificilă, iar la început poți să simți că nu mai ai timp de nimic. Lucrurile nu stau chiar așa, deci ia-ți colegii de cămin și vedeți ce mai este de făcut prin campus și nu numai (concerte, teatru, evenimente, workshop-uri).

Ai grijă la gălăgie!

Când vine vorba de muzică tare sau petreceri în diferite camere, trebuie să știi că fiecare etaj din cămin are câte un șef de palier. El este un student la rândul lui și se asigură că regulamentul căminelor se respectă. Recomandăm să te asiguri că nu deranjezi pe nimeni indiferent ce se întâmplă la tine în cameră.

Fă-ți prieteni și în alte camere

Cu siguranță sunt și alți oameni minunați în cămin, deci nu rata ocazia să cunoști cât mai multe persoane cu care poți avea parte de experiențe noi.

ȘTIAȚI CĂ...?

  • Ambele complexe de cămine (Mărăști și Observator) au un grup de Facebook unde se posteaza diferite anunțuri legate de noutățile din campus foarte utile.
  • Pe Facebook există un grup de donații, dar și unul de schimburi, de unde poți face rost de multe lucruri folositoare (mai ales frigidere sau cuptoare cu microunde), gratuit.