September 8, 2020

Rețete pentru zile negre

Paste la tigaie

Ceva rapid și simplu pentru toți cei care n-au mai gătit până acum.

Ingrediente: spaghetti, unt/ulei, șuncă, brânză, sos de roșii, un ou, sare, piper, apă, alte condimente (la alegere).

Pașii:

1. Fierbi pastele conform instrucțiunilor, iar când sunt gata scurgi apa;

2. Pui pastele din nou pe foc cu un sfert de pachet de unt / ulei ”la ochi”;

3. Amesteci continuu pentru ca pastele să nu se prindă;

4. Adaugi oul, șunca, brânza, sosul de roșii și condimentele (după gust);

5. Iei de pe foc, iar la servire poți adăuga cașcaval ras.

Mini-pizza

Vrei o felie de pizza în miez de noapte, dar nu vrei să dai comandă? Uite soluția!

Ingrediente: câteva felii de pâine, cașcaval, salam, legume (la alegerea ta), sos de roșii / ketchup.

Pașii:

1. Pe felia de pâine pui restul ingredientelor - începând cu sosul de roșii și terminând cu cașcavalul;

2. Lași feliile în cuptorul cu microunde până se topește cașcavalul.

Quesadilla cu legume

Pentru acele momente când îți amintești că ai o tigaie sau un sandwich maker:

Ingrediente: câteva felii de pâine, cașcaval, ardei, ceapă, sare, piper, alte condimente (la alegere).

Pașii:

1. Toacă ardeii și ceapa;

2. Așază pe felia de pâine bucățelele de ardei și ceapă, apoi presară cașcavalul peste;

3. Pune cealaltă felie de pâine peste;

4. Așază totul în sandwich maker sau în tigaie și așteaptă câteva minute să se prepare (cel mai bun semn este când se topește cașcavalul).

Cușcuș cu ciuperci prăjite

Când ești într-o mini criză financiară și ți se face foame, prin magie cușcușul te salvează.

Ingrediente: 250 g cușcuș, 500 ml apă, sare și alte condimente, 250 g de ciuperci (sau mai multe, depinde cât de mult iubești ciupercile).

Pașii:

1. fierbi cușcușul în apă la foc mic pentru 10-15 minute;

2. între timp, prăjește ciupercile într-o tigaie;

3. după ce sunt gata, adaugi ciupercile și apoi condimentele după gust.

Bacon & Cheese

Ingrediente: un ou, lapte, brânză cheddar răzuită, câteva felii de pâine, roșii tocate și bacon tocat.

Pașii:

1. Bați oul într-un bol în care adaugi laptele și brânza răzuită;

2. Tai bucățele feliile de pâine;

3. Într-un alt vas (sau chiar o cană mai mare), pui de câte ori vrei în ordinea asta: bucățile de pâine, baconul și roșiile;

4. După ce ai terminat, adaugi amestecul din ou, lapte și brânză;

5. Bagi vasul cu toate cele la microunde pentru 1 minut și jumătate spre 2 minute;

6. Enjoy your meal.

Mămăliguță ciobănească

Ingrediente: 350 g mălai, 1 ½ litru de lapte, sare, 300 g caș frământat, 100 g unt, 200 g smântână.

Pașii:

1. Laptele se pune la fiert cu o linguriță de sare;

2. Când clocotește, adaugi mălaiul puțin câte puțin și mesteci ca să nu apară cocoloașe, ținând oala la foc mic;

3. După ce e gata mămăliga, se ia de pe foc și se amestecă cu untul și cașul frământat;

4. Se servește imediat cu smântână deasupra.

Noodles cu legume

Ingrediente: 2 punguțe de noodles instant, legume (roșii, ciuperci, mazăre), ceapă, ulei, sare, piper.

Pașii:

1. Pui pastele la fiert după instrucțiunile de pe ambalaj;

2. Într-o tigaie, călești ceapa tăiată cuburi timp de 1-2 minute;

3. Adaugi legumele și le lași să fiarbă în suc propriu;

4. Pui pastele peste legume, amesteci un minut și Voilà!