__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"13aa7":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"13aa7":{"val":"var(--tcb-tpl-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"13aa7":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Current Progress
Current Progress
Current Progress
Sesiune + Credite

Sari unde te intersează

 Credite  

Sistemul european de acumulare și transfer al creditelor de studii (ECTS) este un cadru internațional respectat de numeroase instituții de învățământ superior, fapt care face posibilă recunoașterea și echivalarea calificărilor universitare ale studenților de către toate instituțiile participante.


Știai că…?

Sistemul ECTS asigură posibilitatea de transfer cu scopul continuării studiilor, chiar și la universități din străinătate.


Un credit ECTS corespunde volumului de muncă intelectuală ce îi revine unui student cu frecvenţă la zi, pentru a echivala 25 de ore de pregătire. 30 de credite corespund, de obicei, unui semestru de învăţământ superior și te vei numi integralist dacă ai acumulat toate creditele ECTS.


Atenție! Nu toate disciplinele au același număr de credite. Acesta poate fi găsit în fișa disciplinei. Astfel, media semestrială va fi una ponderată, conform formulei:


Știai că….? 

Poți obține credite suplimentare datorită activității de voluntariat. Sari direct la Ce fac în timpul liber? sau BEST ca să vezi câte opțiuni există.

  Sesiune  

De-a lungul studenției te vei întâlni cu trei forme de evaluare: examen, parțial și colocviu. Pentru a promova, este necesar să iei o notă mai mare sau egală cu “sfântul 5’’- la oricare dintre acestea. Totuși, în funcție de disciplină, se poate ca activitatea la seminar, laborator sau realizarea unui proiect să influențeze nota finală.


Sesiune

Sesiunea, acest cuvânt temut de studenți, are loc la finalul semestrului și se împarte în două etape: sesiunea de examene și cea de restanțe și măriri. Dacă nu ai promovat un examen, te poți prezenta gratuit la restanță în aceeași sesiune. În această perioadă se pot susține restanțe doar din disciplinele semestrului respectiv.


Știai că…?

Promovarea examenului în sesiunea de restanțe curentă nu te oprește din a lua bursă!

Examene

Examenul reprezintă evaluarea cunoștințelor teoretice. E bine să fii atent la ce se spune pe parcursul semestrului, pentru că de multe ori profesorul va da indicii sau va indica explicit materia care intră la examen - dacă nu se întâmplă asta, presupune că intră tot ce s-a predat. 

Partiale

Parțialul este o formă de evaluare ce nu are loc în sesiunea de examene, ci în timpul semestrului, vizând materia predată până atunci. Acest lucru înseamnă, în general, că vei fi scutit de acea parte a materiei la examen, deci yay pentru tine!

Colcvii

Colocviul constă în evaluarea competențelor și are loc, de regulă, în presesiune, perioada de două săptămâni de dinaintea sesiunii. Disciplinele sunt evaluate fie prin colocviu, fie prin examen, așadar, dacă ai dat colocviu, ai scăpat de un mic stres în sesiune - sigur nu vei da și examen la aceeași materie. de sters)

Cât despre restanțe... Dacă nu ai reușit să promovezi un examen în sesiunea curentă, mai ai o șansă în sesiunea „de toamnă” (anul acesta a avut loc în iulie) sau sesiunile speciale, pentru că în cadrul acestora se pot susține examene din toate materiile, indiferent de an.


Taxa variază în funcție de prezența la examinarile din sesiune:

  1. 1
    dacă te-ai prezentat la cel puțin una dintre cele două examinări din sesiune, atunci prețul va fi de 100 de lei/examen;
  2. 2
    dacă nu te-ai prezentat la niciuna dintre cele două examinări din sesiune, atunci prețul va fi de 150 de lei/examen.

Știai că…?

Dacă ai promovat un examen, însă crezi că poți mai mult, ai dreptul la patru măriri de notă în fiecare an, dintre care două sunt gratuite, iar celelalte sunt contra cost (50 de lei/mărire). Nu uita că cele 4 măriri sunt pentru ambele semestre, așa că ar fi indicat să-ți păstrezi două, pentru semestrul următor.