August 24, 2020

Sfaturi prima sesiune

După ce am discutat un pic despre sesiunea online, te gândești cum să-ți gestionezi timpul, mai ales că probabilitatea ca prima sesiune să fie online este foarte mare în cazul tău. Se zvonește mereu că prima sesiune este cea mai rea. Întru totul adevărat, însă dacă înveți într-un mod inteligent, poți scăpa cu brio și să termini semestrul cu bine.

Nu învăța tot timpul singur!

Se prea poate ca, în anumite cazuri, un coleg sau prieten de facultate să te ajute și să-ți răspundă la întrebări, făcându-te să înțelegi în câteva clipe mai mult decât ai înțeles în atâtea ore de curs. Nu este nicio rușine să apelezi la ceilalți. Din contră, salvezi timp prețios și, totodată, îți dezvolți abilitățile de a întreba și de a căuta informația pe care o dorești.

Mergi la consultații!

Înainte de examen, profesorii organizează ședințe de consultații unde se discută exerciții asemănătoare celor care se dau la examen, deci ai posibilitatea să întrebi ce nu ai înțeles și să fii productiv. Recomandarea noastră este să mergi, pentru că nu poți ști niciodată ce probleme se rezolvă și cât de mult de pot ajuta.

Netflix & Chill, dar nu prea chill.

În sesiune vei simți nevoia să iei o pauză de la învățat și, cel mai probabil, o să te lași atras de orice serial pe care-l vezi sau de care auzi de la prieteni. Este foarte bine să iei pauze, să te destinzi, dar ai grijă să nu pierzi tot timpul din ziua respectivă.

Rezolvă din nou exercițiile făcute la seminar!

De multe ori ni se pare că citim de câteva ori și am înțeles. În domeniul tehnic nu stă treaba chiar așa, iar exercițiul este binevenit, mai ales când îți este neclar un pas dintr-o rezolvare în timp ce citești. Atunci când scrii, te simți nevoit să redactezi rezolvarea în stilul tău și, atunci când te vei bloca, vei realiza cât de bine ai înțeles.

Pune mâna pe arhivele colegilor din anii mai mari!

La începutul anului universitar veți primi de la un studenții din ani mai mari câteva materiale folositoare pentru materiile pe care le aveți, menite să vă ușureze munca. Arhivele conțin rezolvări la anumite probleme din culegerile profesorilor, notițe, cursuri organizate, practic o mină de aur pentru voi, bobocei la început de drum.

Vezi ce tip de exerciții s-au dat în anii trecuți!

Dacă se va întâmpla să intri în criză de timp, atunci nu te panica. Chiar dacă nu ai timp să înveți toată materia, garantat vei avea suficient pentru a te uita peste lucrurile esențiale și cele pe care observi că pune profesorul accentul la examen.

Odihnește-te!

Știm că va fi stresant în sesiune și că vei vrea să înveți tot, dar cu cât ești mai obosit, cu atât e mai mare probabilitatea să o dai în bară. Încearcă să dormi cel puțin 6 ore pe noapte și să faci puțină mișcare.

Este important să ai grijă și de tine, nu doar de notele de la facultate.