Acum că știi cum se citește orarul, o să îți prezentăm și tipurile de activități didactice:

  • Cursurile reprezintă activitatea unde se predă partea teoretică a materiei, și desigur, vei avea nevoie de aceste cunoștințe la examen. Prezența la cursuri nu este obligatorie, dar în funcție de preferințele profesorilor, va trebui să fii totuși prezent.
  • Seminariile se susțin pe grupe de studenți, iar acestea reprezintă o parte foarte importantă a materiei, deoarece se aplică tot ce ai învățat la cursul respectiv. Prezența este în principiu obligatorie, dar te asigur că sunt niște ore plăcute în care simți o interacțiune între profesor și student, mai ales când mergi la tablă.
  • Laboratoarele se aplică doar pentru unele materii, în general practice, unde vei primi proiecte ce sunt esențiale pentru a intra în examen, dar și pentru a lua o notă mai bună. Prezența este obligatorie, deoarece altfel nu poți participa la examen, dar în cazul în care se întâmplă să nu poți veni există posibilitatea de a merge cu altă grupă în săptămâna respectivă. Poți recupera gratuit două laboratoare, iar în cazul în care ai absentat la mai mult de două și vrei sa le recuperezi, va fi contra cost.

ȘTIAȚI CĂ...?

  • În funcție de profesor există posibilitatea să susții teste de verificare a cunoștințelor la seminarii sau laboratoare.
  • Cifrele care alcătuiesc numele grupei tale au de fapt o semnificație: prima cifră reprezintă codul facultății, a doua codul specializării, a treia anul de studiu și ultimele numărul grupei.