__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"13aa7":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"13aa7":{"val":"var(--tcb-tpl-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"13aa7":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Current Progress
Current Progress
Current Progress
Transport

Transport în comun

Pe lângă toate întrebările și confuziile legate de facultate, te vei întâlni cu următoarea problemă: transportul. Ca să îți fie mai ușor, poți folosi anumite aplicații care sunt destul de precise, precum Google Maps, Moovit, Tranzy, unde vei găsi traseele care te interesează și alternative de a ajunge la destinație. Totuși, sunt câteva rute principale, pe care le vei folosi destul de des.


Linii de autobuz

  • Linia 35 Zorilor (Cămin Observator)–Centru–Gara
  • Linia 24B Gheorgheni–Iulius Mall–Centru—Vivo!
  • Linia 45 Zorilor (Cămin Observator)–Buna Ziua–Iulius Mall
  • Linia 43P Cart. Zorilor (Cămin Observator)—Vivo!
  • Linia 50 Cartierul Zorilor—Bd. Muncii
  • Linia 48 și 14 Cămine Mărăști—Bd. Muncii
  • Liniile 6 și 7 Mărăști—Centru—Mănăștur
  • Liniile 5 și 4 Mărăști—Centru—Piața Gării
  • Linia 25 Mărăști—Iulius Mall

Știai că…?

Vinerea verde este ziua din săptămână în care autobuzul este gratuit, așa că profită și fă o călătorie în jurul Clujului.


Biletele de călătorie pot fi luate după urcarea în autobuz cu cardul bancar, înainte de a urca prin SMS cu numărul liniei la numărul 7479, prin aplicația 24Pay sau de la automatele de bilete din stații.


Cu ajutorul cardurilor non-bancare despre care ți-am povestit acum câteva pagini, ai 120 de călătorii gratuite lunar, pe toate liniile, în caz că ai sub 26 de ani și ești student la buget, iar dacă ești înscris la taxă, beneficiezi de o reducere de 50%.


Pentru a obține un astfel de abonament CTP, pe care îl vei reîncărca lunar la automatele de bilete, ai nevoie de carnet de student, buletin și un card studențesc sau Omnipass. Pentru asta trebuie să te prezinți la o stație de bilete cu actele enumerate anterior. Dacă ești bugetar, nu va trebui să plătești nimic, dar dacă ești la taxă va trebui să plătești lunar pentru reîncărcarea cardului.


ATENȚIE! Cardul CTP trebuie reîncărcat lunar la stațiile electronice de bilete, altfel va trebui să înduri iar coada de la ghișee. Parola este 1234! Cardurile trebuie reîncărcate înainte de data expirării termenului de valabilitate.


Știai că…?

O călătorie este valabilă timp de 45 de minute, însă atenție! - pe o singură linie.