September 3, 2020

Voluntariat

Ajungem mari

Suportul necondiționat pe care îl oferă copiilor este inegalabil.

Prin proiectele sale, organizația Ajungem Mari își dorește să ajute copiii din familiile defavorizate și din centrele de plasament să ajungă oameni responsabili, dezvoltați pe plan personal și care să transmită mai departe, dacă pot, valorile pe care le-au primit de la voluntari. Da, tu, ca voluntar, vei fi un model pentru ei și va trebui să le fii alături în orice moment îți permiți.

AIESEC

Călătoria și dedicarea sunt fundamentale în cadrul oricărui proiect susținut de această organizație.

Recunoscută de UNESCO ca fiind o organizație non-profit, AIESEC se remarcă prin impactul pe care îl are la nivel internațional, voluntarii ajungând să-și îmbunătățească abilitățile de lider și să descopere ce domeniu li se potrivește cel mai bine.

Stagiile de voluntariat oferite urmează 3 perioade : 6 - 12 săptămâni, 3 - 6 luni, respectiv 6 - 18 luni, în care tu, ca voluntar, vei lăsa o amprentă în locul în care alegi să mergi și să inspiri alți oameni.

Digital Kids

Cum ți se pare următoarea imagine? Ești lângă un copilaș care are în față primul lui laptop și căruia îi explici bazele tehnologiei, după care rezolvați împreună probleme creative. În acele momente el râde și te privește cu mare drag, iar tu îi explici, jucându-te cu noțiunile, ceea ce trebuie să știe. Îți place? Atunci alătură-te comunității Digital Kids care, de 4 ani de zile, le oferă copiilor acces la tehnologie pentru a se dezvolta spre o carieră în IT și îi învață cum să folosească Internetul într-un mod responsabil și în scop educativ.

Beard Brothers

Fiind un ONG foarte bine cunoscut, Beard Brothers are ca și scop schimbarea mentalităților cu privire la stereotipurile sociale și discriminare. Mai mult decât atât, se implică activ în comunitate și prin evenimente care se concentrează asupra educării copiilor, dar și a plantării copacilor în Cluj pentru a reduce nivelul de poluare care există deja în oraș.

ESN - Erasmus Student Network

Dacă vei deveni student Erasmus, atunci este folositor să știi despre această organizație. Care este misiunea ei? Reprezintă și ajută studenții internaționali Erasmus pentru a se dezvolta și de a oferi la rândul lor suport altor studenți Erasmus.

În cazul în care se întâmplă să te împrietenești cu unul, ai posibilitatea prin cadrul Biroului de Relații Internaționale al UTCN să faci voluntariat și să lucrezi cu studenții veniți prin programul Erasmus.

PATRIR - Peace Action Training and Research Institute of Romania

Așa cum îi spune și numele, PATRIR dorește să rezolve conflicte care există la nivel internațional într-o manieră pașnică și să transmită mai departe valori și principii menite să le ofere oamenilor încredere, susținere și, foarte important, respect și apreciere.


Dacă îți dorești să găsești un alt eveniment care simți că este mult mai mult pe placul tău, poți să te alături pe Facebook grupurilor Cluj Volunteers și Voluntar à la Cluj.

Cele două cuprind oferte și noutăți cu privire la evenimente organizate și de alte ONG-uri din Cluj care ți se pot potrivi.