În cazul în care te interesează voluntariatul, ți-am pregătit o listă ce cuprinde niște organizații importante din Cluj-Napoca:

IEEE Student Branch Cluj-Napoca

IEEE este cea mai mare organizație profesională din lume, ea fiind dedicată inovației pentru un viitor mai bun, fiind considerată o ,,voce” de încredere în inginerie.

Scopul acestui Student Branch este de a-i susține pe tinerii care își încep cariera în cercetare prin participarea la conferințe științifice sau publicarea în jurnale de prestigiu, de a susține participarea studenților la concursuri tehnico-științifice, școli de vară, workshop-uri și stabilirea de contacte cu organizații studențești similare.

AIESEC

Călătoria și dedicarea sunt fundamentale în cadrul oricărui proiect susținut de această organizație. Recunoscută de UNESCO ca fiind o organizație non-profit, AIESEC se remarcă prin impactul pe care îl are la nivel internațional, voluntarii ajungând să-și îmbunătățească abilitățile de lider și să descopere ce domeniu de lucru li se potrivește cel mai bine. Stagiile de voluntariat oferite urmează 3 perioade: 6 - 12 săptămâni, 3 - 6 luni, respectiv 6 - 18 luni, în care tu, ca voluntar, vei lăsa o amprentă în locul în care alegi să mergi și să inspiri alți oameni.

Lindenfeld

Suportul necondiționat pe care îl oferă copiilor este inegalabil. Prin proiectele sale, printre care și Ajungem MARI, această organizație își dorește să ajute copiii din familiile defavorizate și din centrele de plasament să ajungă oameni responsabili, dezvoltați pe plan personal și care să transmită mai departe, dacă pot, valorile pe care le-au primit de la voluntari. Da, tu ca voluntar, vei fi un model pentru ei și va trebui să le fii alături în orice moment îți permiți.

Beard Brothers

Fiind un ONG foarte bine cunoscut, Beard Brothers are ca și scop schimbarea mentalităților cu privire la stereotipurile sociale și discriminare. Mai mult decât atât, se implică activ în comunitate și prin evenimente educaționale și de sustenabilitate.

Digital Kids

Alătură-te comunității Digital Kids care, de 4 ani, le oferă copiilor acces la tehnologie pentru a se dezvolta spre o carieră în IT și îi învață cum să folosească Internetul într-un mod responsabil și în scop educativ.

PATRIR

Așa cum îi spune și numele, PATRIR dorește să rezolve conflicte care există la nivel internațional într-o manieră pașnică și să transmită mai departe valori și principii menite să le ofere oamenilor încredere, susținere și, foarte important, respect și apreciere.

ESN (Erasmus Student Network)

Dacă vei deveni student Erasmus, atunci este folositor să știi despre această organizație. Care este misiunea ei? Reprezintă și ajută studenții internaționali Erasmus pentru a se dezvolta și de a oferi la rândul lor suport altor studenți Erasmus. Prin cadrul Biroului de Relații Internaționale al UTCN ai posibilitatea să faci voluntariat și să lucrezi cu studenții veniți prin programul Erasmus.